sübhane rabbiyel aliyyil alel vehhab (NE DEMEKTİR?)

“Sübhane Rabbiyel Aliyyil A’lel Vehhab” ifadesi, Arapça bir duadır. Türkçe karşılığı ise “Yüce ve ihsanda bulunan Rabbimi tesbih ederim.” şeklindedir. Bu dua, genellikle namazlarda secdeden kalktıktan sonra söylenir.

Sübhane Rabbiyel Aliyyil A’lel Vehhab’ın Anlamı

Bu dua, Allah’ın yüceliğini ve ihsanını ifade eder. Allah, her şeyden yüce ve her türlü noksanlıktan münezzehtir. O, her türlü ihsanda bulunandır.

Sübhane Rabbiyel Aliyyil A’lel Vehhab’ın Fazileti

Bu duanın faziletiyle ilgili çeşitli hadisler bulunmaktadır. Bu hadislerden birinde, Hz. Peygamber (s.a.v.), bu duayı okuyanın günahlarının bağışlanacağını söylemiştir.

Sübhane Rabbiyel Aliyyil A’lel Vehhab’ın Okunuşu

Bu dua, Arapça olarak şu şekilde okunur:

سُبْحَانَ رَبِّيَ الْعَلِيِّ الْأَعْلَى الْوَهَّابِ

Sübhane Rabbiyel Aliyyil A’lel Vehhab’ın Türkçe Okunuşu

Bu dua, Türkçe olarak şu şekilde okunur:

Sübhane Rabbiyel Aliyyil A'lel Vehhab

Sübhane Rabbiyel Aliyyil A’lel Vehhab’ın Anlamlı Okunuşu

Bu dua, anlamlı olarak şu şekilde okunabilir:

Yüce ve ihsanda bulunan Rabbimi tesbih ederim.

Sonuç

“Sübhane Rabbiyel Aliyyil A’lel Vehhab” ifadesi, Allah’ın yüceliğini ve ihsanını ifade eden bir duadır. Bu duayı okumak, Allah’ı hatırlamak ve O’na hamd etmek için bir vesiledir.

İlgili Yazılar

Momecon krem Ne işe yararSASA hisse forumAndorex sprey buruna sıkılırsa ne olurBMW sarı el freni lambasıReboot to bootloader nasıl açılırDüşüğe sebep olan ağrı kesicilerDolven kulak ağrısına iyi gelirmiBaş ağrısı bölgeleri ve sebepleriWifi neden çekmiyor son dakikaArçelik çamaşır makinesi Gider hortumu nasıl takılır