Vajina Dış Dudakta Sivilce Benzeri Şişlik Geçer mi?

Vajina dış dudakta sivilce benzeri şişlik oluşması bazı durumlarda olabilmektedir. Bu genellikle kıl dönmesi, yağ dokusu birikmesi nedeniyle oluşmaktadır. Bu hastalıkların tedavi edilmesi ile şişlik ortadan kalkmaktadır. Tekrar etmemesi için hijyene dikkat edilmesi gerekmektedir.

Halk arasında kıl dönmesi adıyla bilinen folikülit sık görülebilmektedir. Bu sorunu sık yaşayan kişilerin alacakları önlemler sorunlarına çözüm getirebilmektedir.

Vajina Dış Dudakta Sivilce Benzeri Şişlik Neden Olur?

Vajina dış dudakta sivilce benzeri şişlik nedeni genellikle kıl dönmesidir. Oluştuğunda acı verir ve kızarıklık şeklindedir. İyileşmesi için doktora gidilerek kıl kökü aldırılabilmektedir. Bunun yanında acıyı azaltmak için bol kıyafetler giyilmelidir. Şişliğin çok büyümesi halinde doktora mutlaka gidilerek ilaç kullanılmalıdır. Bunun sonrasında tekrar etmemesi için şu önlemler alınabilir.

  • Genital bölgeye ağda yapılmamalıdır.
  • Kıl köklerinin yok olması için lazer yaptırılabilir
  • Hijyene dikkat edilmeli ve genital bölge sık yıkanmalıdır
  • Dar pantolonlar giyilmemeli ve kılların sıkışmasının önüne geçilmelidir
  • Yağ bezesi ve genital kist olması halinde kesinlikle kendiniz müdahale etmeden tedavi olmalısınız.

Sıkça Sorulan Sorular

Vajina dış dudakta sivilce benzeri şişlik nedir?

Bu, genital bölgede yer alan vajina dış dudaklarda oluşan sivilce benzeri bir şişliktir. Bu duruma “genital siğil” denir.

Genital siğillerin nedenleri nelerdir?

Genital siğillerin en yaygın nedeni, HPV olarak bilinen insan papilloma virüsü enfeksiyonudur. Bu virüs cinsel temas yoluyla yayılır.

Vajina dış dudakta sivilce benzeri şişliklerin belirtileri nelerdir?

Genital siğillerin belirtileri arasında sivilce benzeri şişlikler, kaşıntı, yanma hissi, kanama ve cilt renk değişikliği yer alabilir.

Vajina dış dudakta sivilce benzeri şişliklerin tedavisi nasıl yapılır?

Genital siğillerin tedavisi, sivilce benzeri şişlikleri yok etmek ve enfeksiyonu kontrol altına almak için uygulanan çeşitli tedavileri içerir. Tedavi seçenekleri arasında kriyoterapi, lazer tedavisi, asit uygulaması ve ilaç tedavisi bulunabilir.

Genital siğillerin tekrarlama riski nedir?

HPV enfeksiyonu tekrarlayabilir ve genital siğillerin geri gelme riski vardır. Cinsel temas yoluyla HPV enfeksiyonundan korunmak için korunmasız cinsel temasından kaçınmak veya kondom kullanmak önerilir. Ayrıca, HPV aşısı da enfeksiyon riskini azaltabilir.

İlgili Yazılar

Braun Ateş ölçer f den c ye çevirmePolosmart akıllı Bileklik açılmıyorEt çözüldükten sonra buzdolabında saklanır mıStresten dökülen saçlar geri çıkar mı403 hatası ÇözümüApkiPhone 11 Apple Kimliği güncel Değil UyarısıBeko çamaşır makinesi kapak ışığı yanıp SönüyorEvde fare var uyuyamıyorumAöf sınav merkezi tercihi yapılmazsa ne olur