Türkiye’nin En Büyük Aşiretleri

Türkiye’nin en büyük aşiretleri özellikle Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Adıyaman ve Bingöl şehirlerinde yer almaktadır. Aşiretler genellikle aynı atadan dünyaya gelerek pek çok sülaleden oluşan aileler arasındaki ekonomik, kültürel, dilsel, kökensel türdeşliği ifade etmektedir. Aynı zamanda bir aşiretin herkes tarafından bilinen bir yerleşim yeri de olmalıdır. İnsanlık var olduğu andan itibaren başta aile fertlerine olmak üzere birbirlerine daima yardımda ve dayanışmada bulunmuşlardır. Aşiretler de bu unsurları içerisinde barındıran örgütlü bir yaşam sergilemektedir. Günümüzdeki gelişmeler ve değişmeler aşiret yapılarında kimi bozulmalara ve zayıflamalara yol açmışsa da hala daha buna direnen büyük aşiretler mevcuttur.

Aşiretin Unsurları Nelerdir?

Türkiye’nin en büyük aşiretleri genellikle bir aşiret federasyonu altında örgütlenmektedir. Bu örgütlenmenin ise çeşitli unsurları vardır. Bu unsurlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Aile: Toplumun ve bir aşiretin en küçük yapı taşıdır. En az iki kişinin yaşadığı bir yapıyı ifade etmektedir.
  • Ocak: En az 6 kuşak öncesine kadar dayanan ve ortak bir soydan gelen akraba ailelerini belirtmektedir.
  • Kabile: Ortak bir atadan geldiklerine inanan bireyler tarafından kurulan ocaklar topluluğu olarak bilinmektedir.
  • Aşiret: Kabile topluluğu olarak da bilinmektedir.

Bu yapı taşlarını bünyesinde barındıran aşiretler, günümüzde pek fazla görünmese de özellikle Güneydoğu ve Hakkari bölgesinde güçlü bir yapılanma içerisindedir. 

iPhone video izlerken ses gelmiyorXiaomi hızlı şarj bozulduBuderus U052 sıcak su gelmiyorİzmir Buca kredi kartsız araç KiralamaOrkide çiçek sapı nasıl çıkarTelefon wifi açılmıyorAirpods Pro Şeffaf mod Nasıl açılırHızlı problem Çözme Teknikleri4 yaşındaki çocuğun boyu kaç OlmalıLenovo Ideapad checking Media