Kaç Dersten Kalınca Belge Alınmaz?

Eğitim hayatında, takdir ve teşekkür belgeleri, öğrencilerin derslerdeki başarılarını gösteren ve takdir edilmelerini sağlayan önemli araçlardır. Bu belgeler, öğrencilerin motivasyonlarını artırır ve gelecekteki başarılara katkıda bulunur. Peki, kaç dersten kalınca belge alınmaz?

Bu sorunun cevabı, öğrencinin hangi eğitim kademesinde olduğuna ve hangi belgeyi almak istediğine bağlıdır.

Ortaokul ve Lisede Belge Alma Şartları

Takdir Belgesi:

  • Ortaokul ve lisede takdir belgesi alabilmek için tüm derslerden başarılı olmak ve yıl sonu ortalamasının 85,00 ve üzeri olması gerekir.

Teşekkür Belgesi:

  • Teşekkür belgesi alabilmek için tüm derslerden başarılı olmak ve yıl sonu ortalamasının 70,00 – 84,99 arasında olması gerekir.

Örnek:

  • Bir öğrenci 7 dersten 100 aldığını ve 1 dersten 50 aldığını varsayalım. Bu öğrencinin yıl sonu ortalaması 85,71’dir. Bu durumda öğrenci takdir belgesi almaya hak kazanır.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

  • Devamsızlık: Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetmeliğine göre, 5 günden fazla devamsızlık yapan öğrenciye takdir veya teşekkür belgesi verilmez.
  • Yürürlülük: Bu şartlar, 2023-2024 eğitim yılı için geçerlidir. Yönetmelikte değişiklik yapılması halinde şartlar değişebilir.

Üstün Başarı Belgesi:

  • Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alan öğrenciler üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir.

Ortaokul ve lisede belge alabilmek için tüm derslerden başarılı olmak ve belirli bir yıl sonu ortalamasına sahip olmak gerekir. Devamsızlık da belge alma şartlarını etkileyen bir faktördür. Öğrenciler, belge alabilmek için derslerine düzenli olarak çalışmalı ve devamsızlıklarını en aza indirmelidir.

Başarılar!

İlgili Yazılar

Ev Shop IBAN numarasıMesilife A200 ateş ölçer f den c ye çevirmeBursa Doruk hastanesinde doğum yapanlarPatoloji Laboratuvar Teknikleri önü açık mıDenizBank ön onaylı kredi faiz oranıtırnak batmasıZiraat BankasıFord Courier arıza lambası söndürmeUyutmayan diş ağrısı Nasıl GeçerPiriformis sendromu için hangi doktor