Apireks Şurup Ne İşe Yarar?

Apireks şurup ne işe yarar sorusu anneler tarafından sıklıkla aranan sorulardan biridir. Kortizon içermemesi sebebiyle, 6 aylık ve üzeri çocuğu olan annelerin, çoğunlukla tercih ettiği bir şurup olan Apireks; soğuk algınlığı semptomlarında kullanılır. Aynı zamanda; şiddetli olmayan, çeşitli sebeplerden meydana gelen ağrılar için de etkili bir çocuk şurubudur.

Apireks Şurup Ne İçin Kullanılır?

Apireksşurup ne için kullanılır sorusuna kısaca; çocuklarda soğuk algınlığını tedavi etmek için kullanılır yanıtı verilebilir. Bu şurup, 6 aylık ve üzeri çocuklara verilebilir. Soğuk algınlığı semptomlarının yanı sıra; diş ağrısı, baş ağrısı, ateş, öksürük, yaralanma sebebiyle ortaya çıkan hafif ağrı, boğaz ağrısı rahatsızlığı olan çocuklar için de etkili bir şuruptur. Apireks şurup için önerilen kullanım şekli şu şekildedir;

  • 6 ay ila 1 yaş arasındaki (7 kilodan ağır olan) çocuklar: Günde 3 kez yarım ölçek  
  • 1 ila 2 yaş arasındaki çocuklar: Günde 3 – 4 kez yarım ölçek
  • 3 ila 7 yaş arasındaki çocuklar: Günde 3 – 4 kez bir ölçek
  • 8 ila 12 yaş arasındaki çocuklar: Günde 3 – 4 kez iki ölçek

Sıkça Sorulan Sorular

Apireks Şurup nedir?

Apireks Şurup, vücuttaki ağrı ve ateş gibi semptomları hafifletmek için kullanılan bir ilaçtır. İçeriğindeki etken madde olan parasetamol, vücuttaki ağrı ve ateşin sebebi olan prostaglandinlerin üretimini azaltır.

Apireks Şurup hangi semptomları hafifletir?

Apireks Şurup, vücuttaki ağrı, baş ağrısı, diş ağrısı, kas ağrısı, adet sancısı ve ateş gibi semptomları hafifletmek için kullanılır.

Apireks Şurup kaç yaşından itibaren kullanılabilir?

Apireks Şurup, 2 yaş ve üzeri çocuklar ile yetişkinler için uygundur. Ancak, dozajı yaşa ve vücut ağırlığına göre ayarlanmalıdır.

Apireks Şurup ne sıklıkta kullanılmalıdır?

Apireks Şurup, doktor tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde, 4-6 saat aralıklarla kullanılmalıdır. Günde maksimum 4 dozdan fazla kullanılmamalıdır.

Apireks Şurupun yan etkileri nelerdir?

Apireks Şurupun yan etkileri arasında mide bulantısı, kusma, ishal, karın ağrısı, baş ağrısı, döküntü ve kaşıntı yer alabilir. Nadir durumlarda, alerjik reaksiyonlar gibi ciddi yan etkiler de görülebilir. Bu gibi durumlarda, acil tıbbi yardım alınması gerekir.

iPhone 11 ısınma sorunu garantiFord Courier Baskı Balata orjinal FiyatıVestel BMP-M201 W bulaşık makinesi arızalarıMirena kullananlar Yorumlar 2023Paycell Müşteri hizmetleri çalışma saatleriReçetesiz iştah kesiciler0x0000011b hatası ÇözümüOppo SD kart okumuyorOturduğu ev SATILAN kiracının hakları 2022Daflon Ne İşe Yarar yan etkileri