2022 Bursluluk Parası Ne Kadar?

2022 bursluluk parası ne kadar araştırmasını yapılan sınavı kazanan öğrenciler ve aileleri yapmaktadırlar. Devlet okulunda başarılı olan ama maddi gücü yeterli olmayan öğrencilerin fırsat eşitliğinden yararlanabilmelerini amaçlamaktadır. Bunun için her yıl bursluluk sınavı yapılmaktadır. Sınavı kazanan öğrenciler de her yıl belirlenen miktarda ödemeyi almaktadırlar.

Bursluluk sınavına ortaöğretimin 5-6-7-8 liselerin hazırlık 9-10-11. Sınıflarında okuyan öğrenciler girebilmektedirler. Sınavda alınan puan yanında ayrıca öğrencinin ailesinin maddi durumu da bursun bağlanmasında kriter olarak bulunuyor.

2022 Bursluluk Parası Ne Kadar?

2022 bursluluk parası ne kadar öğrenen kişiler bu parayı her ay yatırılan hesaplarından çekebilmektedirler. Her yıl binlerce öğrenci bu sınava girmekte ve kazanan öğrenciler lise eğitimleri bitene kadar her ay almaya devam edebilmektedirler. Bursluluk parası ve bunu almak için gerekli şartlar şu şekildedir.

  • Ortaöğretimde ve lise 12 hariç diğer sınıflarda okuyan öğrenciler sınava girebilirler
  • Ailenin maddi durumunun öğrencinin eğitimi için yeterli olmaması gerekir
  • Öğrencinin 2022 yılında alacağı bursluluk parası her ay 663,87 TL olarak belirlenmiştir.

Geliri olmayan öğrenci kredi çekebilir miDinimizde eve fare girmesi diyanetAllah razı olsun diyene ne cevap verilirAferin forte ne işe YararBebek düşmesi için ne yenmelie-devlet doğrulama kodu neden gelirExxen Üyelik alamıyorumGeneral Mobile GM 21 şarj sorunuRegal bulaşık makinesi parlatıcı Işığı sürekli YanıyorSağ kulak yanması iyimi kötümü