1000 Yatırımlar Holding Caiz mi?

1000 Yatırımlar Holding, 2023 yılı içerisinde halka arz başvurusunda bulunmuştur. Halka arz başvurusu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanmıştır.

1000 Yatırımlar Holding Caiz mi? Helal mi?

Halka arz başvurusuna ilişkin yapılan incelemeler sonucunda, 1000 Yatırımlar Holding’in faaliyetlerinin İslami finans kurallarına uygun olduğu tespit edilmiştir. Bu doğrultuda, 1000 Yatırımlar Holding’in halka arzında katılım endeksi uygunluğu bulunmaktadır.

İslami finans kurallarına göre, bir yatırımın caiz olabilmesi için aşağıdaki şartları taşıması gerekir:

  • Yatırımın faiz içermemesi gerekir.
  • Yatırımın kumar, kumara benzer faaliyetler veya alkol ve tütün gibi haram olan ürünlere yönelik olmaması gerekir.
  • Yatırımın, insan sağlığına veya çevreye zarar vermemesi gerekir.

1000 Yatırımlar Holding’in faaliyetleri bu şartları karşılamaktadır. Şirketin faaliyetlerinden elde ettiği gelirler, faiz içermeyen alanlarda kullanılmaktadır. Şirketin faaliyetleri, kumar, kumara benzer faaliyetler veya alkol ve tütün gibi haram olan ürünlere yönelik değildir. Şirketin faaliyetleri, insan sağlığına veya çevreye zarar vermemektedir.

Bu nedenle, 1000 Yatırımlar Holding’in halka arzında katılım endeksi uygunluğu bulunmaktadır. Bu doğrultuda, 1000 Yatırımlar Holding’in hisselerine yatırım yapmak isteyen İslami finans kurallarına uygun bir yatırım yapmış olur.

1000 Yatırımlar Holding’in faaliyetlerine ilişkin daha detaylı bilgi almak için şirketin halka arz duyurusu ve yatırımcı bilgilendirme dokümanını inceleyebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Subbuhun kuddusün rabbüna fazileti sırrıAndroid telefon ses var görüntü yokÖz yağmur hukuk bürosu dolandırıcılığıTüm traktör markalarıVakıa suresi ve özel duasıibrahim suresi 40. 41. ayet faziletiDursun Özbek kaç oteli varGoogle Play geri ödeme yapıldı diyorFacebook Kullanıcı platformu durdurdu hatasıPhilips epilasyon aleti nasıl sökülür